كيوت دايزين ..~
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كيوت دايزين ..~

عالم مختلف..~
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
cute girl
اْدْاْرْةْ اْلْمْنْتْدْىْ
اْدْاْرْةْ اْلْمْنْتْدْىْ
cute girl


مــــشــاركــاتـــكــ مــعــنــا}..~ 274
.. الرسم و التاليف و الفن و التصميييييم

طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية   طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالخميس يونيو 28, 2012 4:57 am


-بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض


3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا


4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين


5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه


6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه


الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم

ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )
التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا
هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ebL80n01182331.jpg

نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/6yM8vn01182331.jpg

ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/W2gZRI01182332.jpg


نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hOxo8Z01182332.jpg

بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/QWwoL701182333.jpg

والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/kq91nK01182334.jpg

ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/jo8ud501170159.jpg

وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7zjwog01170158.jpg

هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟
انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/v6P3qh01182303.jpg

ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/9xLZmJ01182304.jpg

ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/dFoLCZ01182304.jpg


سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
يتتتتتتتتتتبع


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ღ شَمَۉڅ مَصَرُێـﮧ◦◦» ღ.
اْدْاْرْةْ اْلْمْنْتْدْىْ
اْدْاْرْةْ اْلْمْنْتْدْىْ
ღ شَمَۉڅ مَصَرُێـﮧ◦◦» ღ.


مــــشــاركــاتـــكــ مــعــنــا}..~ 155
.. 25
.. رسم

طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية   طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالسبت يونيو 30, 2012 1:12 am

وووووااااااااوووووووووو شكرا يا عسل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.traidnt.net/vb/traidnt2121435/
cute girl
اْدْاْرْةْ اْلْمْنْتْدْىْ
اْدْاْرْةْ اْلْمْنْتْدْىْ
cute girl


مــــشــاركــاتـــكــ مــعــنــا}..~ 274
.. الرسم و التاليف و الفن و التصميييييم

طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية   طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالإثنين يوليو 02, 2012 5:18 am

عفوا يا امر منووووووورة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل بيتزا هت
» بالصوور طريقة عمل كيكة الشكولاتة
» طريقة عمل كيكة البرتقال الشهية ....
» طريقة حلوه لقلي البطاطس

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كيوت دايزين ..~ :: موطن الـآنثـى :: «ღ»سًسًـحً ـر آلَآنٌوِوِثًـهِ«ღ» :: «ღ»مِطٌبّـخٌ ـك مِعَ ـنٌآ«ღ»-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
» زيدي مشاركاتكـ معنــا~~..جديد
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالخميس مايو 30, 2013 9:11 pm من طرف ღ شَمَۉڅ مَصَرُێـﮧ◦◦» ღ.

» قرآآر ادريه
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالخميس مايو 30, 2013 6:33 pm من طرف ღ شَمَۉڅ مَصَرُێـﮧ◦◦» ღ.

» عزيزاتى الجمييع يدخل
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالجمعة سبتمبر 07, 2012 3:41 pm من طرف ملكة الانمي

» «ღ»ٱعلٱنٌ ٱلفُٱئز فُيّ مسًٱبّقَة ٱفُضل قَصِة «ღ»
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالخميس سبتمبر 06, 2012 9:15 pm من طرف ملكة الانمي

» ادخلووووووووووووووو يا بنوتات
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 06, 2012 11:58 pm من طرف cute girl

» «ღ»تُكريّمِ آلَآدُآريّآتُ آلَمِمِيّزَآتُ«ღ»
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 06, 2012 6:30 pm من طرف ملكة الانمي

» عالم القصص ( قصص من تأليفي انا )
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالثلاثاء يوليو 31, 2012 3:01 am من طرف cute girl

» مسابقة افضل قصة
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالأحد يوليو 29, 2012 5:08 am من طرف cute girl

» قصة اذا قرأتها حصلت هلي 250 حسنة
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالسبت يوليو 28, 2012 10:16 pm من طرف cute girl

» غرفة جلوس فا خر ة
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالسبت يوليو 28, 2012 6:19 pm من طرف بنوته كيوت

» «ღ»تُكريّمِ آلَمِشّـرفُآتُ آلَمِمِيّزَآتُ«ღ»
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالسبت يوليو 28, 2012 6:21 am من طرف بنوته كيوت

» سكرابز رووعة
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالسبت يوليو 28, 2012 12:18 am من طرف بنوته كيوت

» قصة طفلة ابتسمة
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 18, 2012 12:54 am من طرف ღ شَمَۉڅ مَصَرُێـﮧ◦◦» ღ.

» «ღ»خٌ ـبّـر مِنٌ بّـنٌوِتُة كيّوِتُ آدُخٌ ـلَوِ«ღ»
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالأحد يوليو 15, 2012 4:30 am من طرف بنوته كيوت

» مفجاه ولا اروع لكم
طريقة عمل الكيكة الاسنفنجية I_icon_minitimeالأحد يوليو 15, 2012 3:44 am من طرف بنوته كيوت

أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم